Het buitengewone ontwerp van deze tuin is van de hand van Knops Tuindesign. Voor de aanleg van het centraal gelegen zwembad werd samengewerkt met VSB Wellness. De absolute eyecatcher is de glazen wand van dat zwembad. Deze vangt het aanwezige hoogteverschil op en creëert gelijktijdig extra diepte.

Knops Tuindesign - VSB Wellness - Luxury Gardens 5 - Voorjaar 2024

Er is niets mooier dan dat wat je tekent ook werkelijkheid wordt”, zo kijkt Erik Knops terug op dit prestigieuze project. “Vanaf het begin was het belangrijk om de klant te overtuigen, vertrouwen te geven. Het is immers niet niks om zoiets als dit neer te zetten.” Essentieel bij het realiseren van een droomplek als deze was volgens hem de professionele samenwerking met partijen waarmee het bedrijf al jaren een goede band heeft; Vermeer Architecten, Zout Ontwerphuis, Geras Aannemersbedrijf en VSB Wellness.

Knops Tuindesign - VSB Wellness - Luxury Gardens 5 - Voorjaar 2024

De nieuwgebouwde woning ligt in een groen buitengebied, rust en privacy zijn gewaarborgd. Opvallend is het ondergrondse woondeel. “Het domein van de kinderen.” In het aansluitende verlaagde tuindeel viel de keuze op halfverharding in de vorm van grind, centraal ligt een vuurplek. Gedeeltelijk is het grind opgesloten door lage muren gemetseld van de langgerekte grijs-beige Petersen gevelstenen waar
mee ook de woning is opgetrokken. “Zo zijn woning en tuin sterk met elkaar verbonden.” Op die muren liggen dekstenen van hardsteen. De muren zijn breed opgemetseld, daardoor zijn ze prima als zit plaats te gebruiken. Aan twee kanten is via een brede trap de tuin te bereiken. Op de treden liggen keramische tegels, in verstek gezaagd. “Alles loopt naadloos door, als één geheel.” Het hoogteverschil is verder opgevangen door een lui talud met veelal lage wintergroene planten. Om de steilte te beperken, kwamen ook bovenaan lage muurtjes van dezelfde gevelsteen.

Lees het hele artikel in Luxury Gardens 5, bestel hier een exemplaar of koop er één bij de ruim 1000 verkooppunten. (klik hier voor een winkel bij u in de buurt)

Knops Tuindesign - VSB Wellness - Luxury Gardens 5 - Voorjaar 2024

Knops Tuindesign - VSB Wellness - Luxury Gardens 5 - Voorjaar 2024