Het collectief Tophoveniers telt tien hoveniersbedrijven en staat garant voor originaliteit en kwaliteit. Vrijwel elk jaar haalt het collectief een of meerdere prijzen binnen bij de verkiezing van De Tuin van het Jaar. Deze ‘Tophovenierstuin’ van Esselink Hoveniers maakt duidelijk dat een ronde basisvorm, anders dan vaak wordt gedacht, kan leiden tot een strakke en tijdloze tuin.

Tophoveniers - Esselink Hoveniers - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022

Het label Tophoveniers staat voor inspiratie, ervaring en kwaliteit. Ieder bedrijf heeft zijn eigen ontwerpstijl die zich, uiteraard in samenspraak met de opdrachtgever, vertaalt naar een bijzondere tuin. Alle tuinen hebben hun standaard basisprincipes, ze moeten iets toevoegen aan de woning, de omgeving én – misschien wel het belangrijkste – het levensgeluk van de bewoners. Binnen en buiten lopen daarom als vanzelfsprekend in elkaar over en in de tuin draait alles om ontspannen en genieten. In deze tuin komen alle genoemde basisprincipes overduidelijk tot hun recht. Het op het zuiden gerichte perceel ligt in de landschappelijk gevarieerde en groene Achterhoek, het oppervlak is circa 2500 m². De eigenaren, wiens kinderen inmiddels uit huis zijn, wensten een representatieve en kleurrijke buitenruimte met privacy die alle seizoenen voor beleving zorgt. Water was een specifieke wens, echter niet in de vorm van een vijver. Ook een ruim tuinhuis stond op de verlanglijst…

Het hele verhaal lezen? Koop het magazine in de winkel (een lijst met verkooppunten vindt u hier) of in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.

Fotografie: Henk Dijkman