Rolstoelvriendelijk was de belangrijkste wens voor deze tuin. Martijn de Groot realiseerde ruime terrassen en brede paden waartussen hij een natuurlijke beplanting samenstelde met een rijkdom aan bloemen. “Met de vele wintersilhouetten blijft alles mooi tot aan het voorjaar.”

De Groot Hoveniers & MBI - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022.

De eigenaresse zit in een rolstoel en wil probleemloos door de tuin bewegen, om er optimaal van te kunnen genieten”, vertelt Martijn van De Groot Hoveniers, het bedrijf dat deze tuin ontwierp en aanlegde. De bestaande tuin kreeg een geheel nieuwe inrichting, noodzakelijk omdat de eigenaren er een strook gemeente grond bij kochten. “De rij leiplatanen is blijven staan, die verwijst naar de erfgrens van voor de renovatie en geeft body aan de tuin.” Alleen de onderste takken moest wijken waardoor er nu goed onderdoor te lopen is. Bij het ontwerp dienden de strakke lijnen van de woning als basis. Strak is de bestrating tegen de gevel. “En breed, goed met de rolstoel begaanbaar.” Eyecatcher is de nieuw gemaakte overkapping met eronder het ruime terras. De wanden, de boeiboorden en het dak zijn op maat gemaakt, van polyester. “Ogend als stucwerk, maar vriendelijker in onderhoud omdat het eenvoudig is schoon te houden. En het is kleurvast.” De binnenwanden zijn bekleed met hout vanwege de warme natuurlijke uitstraling. “Mooi aan sluitend op het vele groen.” Over het tweede terras kwam een constructie van aluminium die van boven is af te sluiten. Dit terras ligt op het zuiden waardoor er veel direct zonlicht de keuken in schijnt. “In dat geval is het afsluitbaar. In de winter blijft het open, dan ben je juist blij met de zon in huis.”

Het hele verhaal lezen? Bestel het voorjaarsnummer 2022 in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.

De Groot Hoveniers & MBI - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022.