Een groot gazon, beplanting die bestaat uit grote groepen en solitairen die de kweker al in vorm heeft gebracht. Met die ingrediënten ontwierp Gert-Jan Schouwenaar van Sparq Tuinen deze onderhoudsarme villatuin met zwembad en poolhouse. “Ik kan het bijna niet geloven dat ik hier wonen mag”, was het mooiste compliment dat de tuineigenaar hem kon geven.

Aan de rand van een wijk met vrijstaande huizen, net buiten de oude dorpskern van het Brabantse Empel, ligt deze villa op een terrein van circa 2000 m². Bij zijn eerste bezoek trof tuin- en landschapsarchitect Gert-Jan Schouwenaar van Sparq Tuinen een gedateerde tuin aan met voor het overgrote deel gazon. Een ingegraven trampoline verwees naar de aanwezigheid van kinderen. “Dat zijn inmiddels tieners, de eigenaren vonden het daarom tijd om de tuin een nieuwe uitstraling te geven.” De wensenlijst gaf aan dat het nieuwe ontwerp een moderne en rustige uitstraling moest krijgen. “Aansluitend op het woonhuis en hun manier van leven.” Gert-Jan stelde een functionele en ruimtelijke inrichting voor met duidelijke zichtlijnen vanaf de terrassen en vanuit de woning. Die gerealiseerde zichtlijnen bestaan uit enerzijds beukenhagen en anderzijds bestratingsvlakken…

Het hele verhaal lezen? Koop het magazine in de winkel (een lijst met verkooppunten vindt u hier) of in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.