Tuinontwerper Bart Bolier creëerde in deze tuin een zwembad met bewegende bodem, een verlaagd voetbalveld en terrassen op verschillende niveaus. “Een voorbeeld van de juiste mix tussen allure en soberheid. Dit bereik je niet door her en der te ‘schreeuwen’, maar door voortdurend het juiste te ‘fluisteren’. Dat gebeurt in deze tuin.”

Buytengewoon Ontwerp - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022

De tuin ligt in Leeuwarden, in een villawijk aan het water, en is – naast de ruime aanlegsteigers – op te delen in een achtertuin (± 300 m²), voortuin (± 200 m²) en dakterras (± 100 m²). Tijdens zijn eerste bezoek trof tuinontwerper Bart Bolier van Buytengewoon Ontwerp een sterk verouderde tuin aan. “Alles hebben we weggehaald, de tuin is totaal gerenoveerd. Dat gebeurde overigens ook met de woning.” De tuineigenaren hadden een aardige wensenlijst. Zo wilden ze een onderhoudsvriendelijke, jaarrond mooie tuin met een stoere en tijdloze uitstraling. “Met zo weinig mogelijk kleur- en plantendiversiteit.” Standaard was de wens voor privacy en uniek de wens voor een klein voetbalveld voor een van de kinderen die fanatiek jeugdvoetballer is. Tot slot was er de wens voor een afsluitbaar zwembad, diverse terrassen waarvan minimaal één overdekt en enkele aanlegsteigers voor een eigen boot én voor aanmerende vrienden.

Het hele verhaal lezen? Bestel het voorjaarsnummer 2022 in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.

Buytengewoon Ontwerp - Luxury Gardens voorjaarsnummer .2022