Grootse kleine stadstuin. In hartje Utrecht, nét buiten de singel, ligt deze kleine stadstuin. Bij het ontwerpen ervan was het essentieel om functionaliteit te combineren met een maatpassend ontwerp. Jorine Boogaard van Buro Floris kreeg de vrije hand en vertaalde de wensen van de tuineigenaren naar een inspirerend plan. “Het is een heerlijk plekje geworden, midden in de stad, om samen te zitten of te eten.”

Het betreft hier een kleinschalig nieuwbouwproject in het centrum van Utrecht, gelegen tussen de Maliesingel en het Park Oosterspoorbaan. De tuin beslaat slechts 60 m² en omdat het hier een nieuwbouwproject betrof, kreeg gepassioneerd tuin- en landschapsontwerper Jorine Boogaard een ‘vrije start’ bij het invullen van het ontwerp. Die vrijheid benutte ze optimaal, zo ontwierp ze ook de berging en besloot ze om hoogteverschillen aan te brengen. Voor de eigenaren, een gezin met twee opgroeiende kinderen, was leefbaarheid een belangrijke wens. Hoe klein ook, in de tuin moest voldoende ruimte komen om te ontspannen en samen te kunnen eten, het moest een gebruikstuin worden met weinig onderhoud. Omdat de tuin op het noorden is gericht, is deze voor het over grote deel beschaduwd…

Het hele verhaal lezen? Koop het magazine in de winkel (een lijst met verkooppunten vindt u hier) of in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.