De sfeer van een authentieke boerenbinnenplaats voorzien van een geheel nieuw zwembad, passend in de boerderijsfeer. Deze landelijke buitenruimte is gelegen in de Brabantse Kempen. De diverse bouwvolumes, samen met enkele bewaard gebleven tuinmuren, creëren de sfeer van een authentieke boerenbinnenplaats. Tuinarchitect Michiel van Loon voorzag die binnenplaats, plus de bijhorende weilanden, van hedendaags comfort en passend karakter.

Bij de woning gaat het om een volledig gerenoveerde langgevelboerderij – grotendeels met rieten dak – inclusief bijgebouwen. Zo is de voormalige paardenstal omgebouwd tot luxe tuinkamer in de sfeer van het bekende Brabantse bruine café met in hetzelfde pand een ruime garage voor de echte ‘raspaarden’. Tuinarchitect Michiel van Loon trof bij zijn eerste bezoek een volledig verharde binnenplaats aan, inclusief vervallen zwembad. “Alles hebben we gerenoveerd, alleen de constructie van het zwembad is als basis hergebruikt.” Het belangrijkste uitgangspunt bij de nieuw te ontwerpen binnenplaats – ca. 400 m² – was om de sfeer van de oude gebouwen te versterken én meer groen toe te voegen…

Het hele verhaal lezen? Bestel het voorjaarsnummer 2022 in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.