Bij de tuinen van het tien bedrijven tellende collectief Tophoveniers draait het consequent om originaliteit en kwaliteit. Deze tuin van Wijsman Hoveniers laat zien dat een ‘Tophoveniertuin’ ook te realiseren is op een perceel van bescheiden omvang. Bij oplevering ervan was de reactie van de eigenaren veelzeggend: “We zitten hier nu volledig vrij, midden in de randstad.”

Wijsman Hoveniers - TOP hoveniers - Fotografie Philip Paleewong - Luxury Gardens najaar 2022 Wijsman Hoveniers - TOP hoveniers - Fotografie Philip Paleewong - Luxury Gardens najaar 2022

Wijsman Hoveniers is al vanaf de prille start betrokken bij het collectief Tophoveniers. Al vele jaren staat het bedrijf garant voor pure tuinen, tot in de puntjes verzorgd. Zo ook deze tuin van circa 85 m² die in 2019 werd aangelegd. Het perceel bevindt zich in de gemeente Moordrecht, kenmerkend hier is het vele water dat het aan twee zijden begrenst. De eigenaren, een gezin met drie kinderen waarvan de oudste uitwonend student is, wilden een groene buitenruimte met zo min mogelijk onderhoud. Een plek om te relaxen en om te eten, met aandacht voor voldoende privacy. “De bestaande tuin ging helemaal op zijn kop”, vertelt Rick van Haaren, tuinregisseur en mede-eigenaar van Wijsman Hoveniers. “Alleen de twee aanwezige knotwilgen bleven op verzoek van de eigenaren gespaard.”

Lees het hele artikel in Luxury Gardens 2 – Najaar 2022.
Fotografie: Philip Paleewong