Bij een woning, aan drie zijden omringd door water, ontwierp Björn Meulenberg deze moderne tuin met een strakke vormgeving. Het draait hier om dieptelijnen gecombineerd met privacy, alles sluit naadloos op elkaar aan. Beeldbepalend zijn de meerstammige solitairstruiken in zowel voor- als achtertuin.

Bjorn Meulenberg Tuinen - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022

In deze nieuwbouwwijk in Rosmalen zijn alle ‘eilanden’ waarop de woningen staan aan drie zijden omgeven door water. In welk huis je ook woont, water is overal zichtbaar, altijd dichtbij. Alle huizen werden opgeleverd met dezelfde beschoeiingen en basisvlonders, de invulling van de tuin was voor iedereen vrij. Tuinontwerper Björn Meulenberg kreeg het verzoek zowel de voor- als achtertuin van deze woning, aan het einde van een doodlopende straat, vorm te geven. De wens van de eigenaren was een tuin passend bij de woning zodat zich één geheel zou vormen. “Daarom heb ik de witte kleur van de woning terug laten komen in de lijnen van het gebruikte polyester en zijn de planken in de tuinkamer – Frakè Noir – dezelfde als die aan de woning.”

3D-visuals
De witte lijnen zien eruit als gestucte muurtjes, goed passend bij de woning, maar zijn van 100% polyester. Op maat gemaakt, door LUXCOM. “Ideaal, duurzaam materiaal dat lang mee gaat en makkelijk is schoon te maken.” Een groot deel van de beschoeiing is er mee weggewerkt, met name het goed zichtbare deel in de achtertuin. Dat bleek een wat lastige klus omdat zo’n beschoeiing zelden helemaal recht is. “Daar zitten altijd wat verschillen in en die moesten we opvangen.” Aan de beschoeiing kwam een ‘waterpas-constructie’ waarop de polyester wanden werden bevestigd. Haaks op de witte lijn aan de achterzijde van de tuin plaatste Björn een naadloos aansluitend waterelement…

Het hele verhaal lezen? Bestel het voorjaarsnummer 2022 in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.

Bjorn Meulenberg Tuinen - Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022