Segway introduceert vandaag zijn nieuwste familie robotmaaiers, de Navimow i-serie, in Europa. De snoerloze, betaalbare robotmaaier zal verkrijgbaar zijn bij de betere doe-het-zelfzaken voor de scherpe prijs van € 1.299. Deze aankondiging komt bijna twee jaar na de introductie van de Premium H-serie. De i-serie leent zich ertoe om op een makkelijke en efficiënte manier te maaien dankzij een uniek navigatiesysteem, het in kaart brengen van de omgeving dankzij AI en slimme functies zoals een planning assistent.

Aan de slag in een paar clicks
“Met de Navimow i-serie wilden we een robotmaaier maken die geschikt is voor iedereen, van gebruikers die geen ervaring hebben met robotmaaiers of zelfs conventionele maaiers tot tuinliefhebbers,” aldus George Ren, CEO van Segway Navimow BU. Dat begint met een duidelijk en eenvoudig installatieproces. Alles kan worden ingesteld via de Navimow-app, waar gebruikers in slechts een paar klikken virtuele grenzen markeren, de te vermijden zones aanduiden en veilige paden tekenen om verschillende zones met elkaar te verbinden. Op die manier kunnen gebruikers binnen een paar minuten aan de slag.

Een op maat ontwikkeld navigatiesysteem met camera
Een accurate plaatsbepaling en routeplanning zijn voor een robotmaaier cruciaal om elke keer een nauwkeurig maairesultaat te leveren. Om dat te garanderen, heeft Segway zijn eigen Vision+RTK (real-time kinematics) navigatiesysteem ontwikkeld, waarbij een aangepaste RTK-chip is gecombineerd met een 140°POV-camera voor zicht op het te maaien gebied. Hierdoor is de Navimow i-reeks geschikt voor verschillende tuinlay-outs en is het navigatiesysteem nauwkeurig tot op een centimeter. Bovendien identificeren de maairobots zelf objecten en voorkomt zo dat ze ergens tegen aan stoten.

Nieuwe functies, door AI-ondersteund
Dankzij geavanceerde AI-technologie brengt de Navimow i-robot je tuin nauwkeurig in kaart, inclusief de rand van het gazon, waardoor de robotmaaier zelfstandig door het hele werkgebied kan navigeren. Op basis van de kaart die door de AI-assistent is gemaakt, kunnen gebruikers de maaizones eenvoudig herzien en gedetailleerd instellen in de app.

Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment van Segway hanteert een uniek zigzag maaipatroon waarbij de hoek verandert na de eerste maaibeurt. Op die manier wordt echt elk grassprietje meegenomen. Door de ‘Ride Boundary Mode’ te activeren kan de i-serie zelfs de moeilijke graskanten onderhouden. De robotmaaier zoekt dan namelijk de grens tussen het gras- en niet-grasgebied op. Daar hebben zowel conventionele als andere robotmaaiers vaak moeite mee.
De tuin van de Navimow i-serie gebruikers blijft er dus steeds onberispelijk uitzien, zelfs als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn. De robotmaaier werkt volgens een gepland schema en kan automatisch herladen.

“We geloven dat ons nieuwste aanbod een brede gebruikersbasis aanspreekt, met een verscheidenheid aan slimme functies die zorgen voor een gebruiksvriendelijke productervaring en een concurrerende prijs die de i-serie toegankelijker maakt dan bijna elke andere robotmaaier op de markt,” zegt George Ren, CEO van Segway Navimow BU.

“De i-serie is een perfecte aanvulling op de H-serie en stelt ons in staat om alle marktsegmenten te bestrijken met nauwkeurig en snoerloos maaien. Sinds de introductie in Europa in 2021, is de H-serie enorm populair geworden, met meer dan 30.000 gebruikers wereldwijd,” gaat hij verder. “Navimow is daardoor een van de meest gewilde namen in de markt geworden. We hebben er alle vertrouwen in dat de i-serie onze groei in de tuinsector zal ondersteunen en Navimow tot een echte innovator in de branche zal maken.”

Prijs en verkooppunten
De Navimow i108E is meteen verkrijgbaar voor € 1.299 en te koop bij erkende dealers. De volledige lijst met erkende dealers is te vinden op de officiële website van Navimow: navimow.segway.com/nl
Navimow’s officiële online shop wordt in april geopend.

Over Segway
Segway werd opgericht in 1999 in Bedford, New Hampshire, VS en heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd bedrijf op het gebied van intelligent korteafstandsvervoer en servicerobots. Het bedrijf is internationaal actief en verkoopt producten in meer dan 80 landen en regio’s. Met zijn wereldberoemde intellectuele eigendom en geavanceerde technologie streeft Segway ernaar om meer producten te creëren die de hele industrie naar de toekomst leiden.

Navimow werd voor het eerst geïntroduceerd door Segway in 2021. Door klanten te bevrijden van de vervelende beperking van draadlussen, heeft Navimow het gebruik van robotmaaiers verhoogd en werd het enthousiast ontvangen door de markt na de verkoopstart in 2022. Vandaag de dag bedient het bedrijf huishoudens in meer dan 30 landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Denemarken, de VS, het VK en Australië.

Aangedreven door de innovatieve geest van Segway en meer dan 20 jaar ervaring in robotica, heeft Navimow het Exact Fusion Locating System ontwikkeld, dat nauwkeurige positionering op centimeter-niveau mogelijk maakt en het product voortdurend verbetert met baanbrekende functies.

Voor meer informatie: Navimow.Segway