Een lange smalle tuin kreeg een verdeling in drie ruimtes met elk een eigen functie. Vanuit het groene deel aansluitend op de woning gaat de tuin – wandelend over een ‘zwevende loper’ – over in een wellness-tuin met zwembad en buitenkeuken om vervolgens te eindigen in een grindoppervlak om auto’s te parkeren. “Een bijzondere groene ruimte, midden in de binnenstad”, vertelt ontwerper Kees van Grootheest.

De Kunst van het Scheppen -- Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022

Nadat deze woning – voorheen een oud bankgebouw – inclusief inrichting compleet werd aangepakt, mocht de tuin uiteraard niet achterblijven. “Het gaat hier om een bijzonder stuk groen, in de binnenstad van Nijkerk en bijna 800 m² groot”, vertelt Kees van Grootheest, het ‘gezicht’ van De Kunst van het Scheppen. De tuin was al bestaand, maar vrijwel alles maakte plaats voor nieuw. Slechts een paar oude fruitbomen bleven gespaard. “Belangrijkste wens was het creëren van ruimte rondom een in te plannen gastenverblijf, zwembad, poolhouse en kantoordeel. De gehele tuin is daaromheen ingericht.” Wie de nieuwe tuin nu bekijkt, ziet drie hoofdonderdelen; het eerste, voornamelijk groene, tuindeel tussen woning en poolhouse, de naast dat poolhouse gelegen wellnessruimte en de achterin gecreëerde ruimte om auto’s te parkeren.

Het hele verhaal lezen? Bestel het voorjaarsnummer 2022 in onze webshop: www.luxurygardensmagazine.nl of neem hier een abonnement a € 27 per jaar.

De Kunst van het Scheppen -- Luxury Gardens voorjaarsnummer 2022