Een designtuin bomvol details, gelegen tegen de duinen met een on-Nederlands hoogteverschil. In dit ontwerp verzachtte Peter van der Velden de strakke lijnvoering met meerstammige solitairen en weelderig groen. Het grootste deel van die beplanting bestaat uit wintergroene planten zodat de gehele tuin er jaarrond in topvorm uitziet.

Peter van der Velden is een natuurmens, als kind wroette hij al met zijn vingers in de aarde, het planten- en bloemenrijk inspireerde hem. Met nieuwsgierigheid volgde hij zijn (groot)ouders die graag tuinierden en al op de basisschool rijpte het idee om tuinarchitect te worden, een droom die hij liet uitkomen…

Als beginnend tuin- en landschapsarchitect volgden eerst enkele jaren praktijkervaring bij Munter Tuinprojecten om vervolgens zelfstandig verder te gaan. Essentieel in zijn projecten is dat hij er zijn botanische kennis en passie in kwijt kan. “De tuin zie ik als een verbindende schakel tussen natuur en architectuur. Bij elk project vind ik het belangrijk om een optimale balans te vinden tussen vormgeving, omgeving en de levensstijl van de eigenaren.” De wensen van de tuineigenaren zet Peter consequent om in een ontwerp met een uitgesproken esthetiek waarbij hij op onzichtbare wijze ook aan alle functionele eisen tegemoet komt. “Daarnaast moet een tuin uiteraard ook leven. Het moet er in alle seizoenen fijn vertoeven zijn, zowel voor mens, plant als dier.”

Lees het hele artikel in Luxury Gardens 4, bestel hier een exemplaar of koop er één bij de 1170 verkooppunten. (klik hier voor een winkel bij u in de buurt)

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes - Luxury Gardens 4 - Najaar 2023

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes - Luxury Gardens 4 - Najaar 2023