Tussen de fabrikant van de Knikmops, Gebroeders Geens uit Hoogstraten en De Schans loopt al lang een discussie over de samenwerking en ontwikkeling van de Knikmops. Een en ander heeft ertoe geleid dat vanaf 1 juli 2023 de (distributie)overeenkomst tussen De Schans en Gebroeders Geens eindigt. Maar, Gebroeders Geens moet De Schans na die tijd wel blijven beleveren met Knikmopsen.

De Schans blijft dus voorlopig uw verkoper van Knikmopsen. En voor de Knikmopsklanten blijft De Schans reparaties, onderhoud, verhuur, verkoop van onderdelen en aanbouwdelen gewoon als vanouds leveren.

De Schans staat niet stil. Met de in 2022 uitgebrachte RELLY machine heeft De Schans een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Deze geheel in eigen beheer ontwikkelde minishovel waarin 30 jaar ervaring en klantinput is verwerkt, is dermate succesvol dat het bedrijf uit Hedel de vraag niet kan bijbenen.

De Schans timmert onafgebroken aan de weg. Voor de RELLY is inmiddels een dealernetwerk opgezet dat zowel de Nederlandse als de Belgische markt bestrijkt. De met fossiele of elektrische tractie verkrijgbare nieuwe RELLY machine kent inmiddels enthousiaste gebruikers in Italië, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Groot-Brittannië en Spanje. Zelfs in de Verenigde Staten is deze compacte, veelzijdige RELLY ontdekt, de eerste twee exemplaren rolden onlangs in Chicago uit de container.

Voor Reinoud van der Schans, oprichter en eigenaar van De Schans, valt hiermee een zware last van zijn schouders: “na bijna 30 jaar ‘Knikmops’ besef ik als geen ander hoe geliefd de Knikmops is. Het leek me bijna onmogelijk om dat met ontvangen, ben ik volledig gerustgesteld”.

De medewerkers van De Schans zijn al net zo enthousiast en een geheel nieuwe eigen minishovel te evenaren, maar nu ik zie hoe enthousiast de RELLY wordt bij het team is nog steeds plaats voor enkele technische en commerciële talenten. www.deschansbv.nl